Recept Linzen Soep

Vegan recept voor een heerlijke linzen soep.

Een witte kom met oranje linzen soep op een zwarte, houten tafel. De tafel is opgemaakt met een stuk vers brood en verse basilicum blaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen: 

- 1 grote ui
- ¼ rode peper
- 5 tenen knoflook
- 1 groente- of kruidenbouillonblokje
- 3 tl paprikapoeder (+ extra voor de garnering)
- 200 gr gedroogde rode linzen
- 1 flinke klont vegan roomboter
- 3 tl gemalen komijnzaad
- 2 eetlepels uitgelekte tomatenblokjes uit blik
- 6 eetlepels vegan yoghurt

Bereiding:

- Pel en snipper de ui. Snijd vervolgens de rode peper en de gepelde teentjes knoflook fijn. (tip: dit kan ook in de keukenmachine) 

- Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui totdat deze glazig is.

- Doe de peper en knoflook erbij en bak een minuutje mee.

- Voeg 600 milliliter gekookt water toe bij de ui, peper en knoflook.

- Breng zachtjes aan de kook en voeg het bouillonblokje, een snufje zout, de paprikapoeder en de linzen toe.

- Laat het geheel 45 minuten doorkoken.

- Smelt in de laatste 5 minuten in een apart pannetje de roomboter en bak hierin het gemalen komijnzaad mee.

- Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, roer door en voeg dit bij de soep.

- Haal de soeppan van het vuur en pureer er met een staafmixer een gladde massa van.

- Schep in kommen en serveer met 2 eetlepels yoghurt per kom, garneer met paprikapoeder en eventueel een schijfje citroen. 

Genieten maar!

Geen zin om te koken? Bekijk dan hier onze maaltijden:

Sluit

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is leeg.
Bestel nu