Recept Tofu Curry

Ingrediënten voor 4 personen:
- 150 gr groene erwtjes
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 6 cm gember
- 4 vleestomaten
- 1 tl kurkuma
- 1 tl mosterdzaadjes
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 400 ml biologische kokosmelk uit blik
- ½ tl chilipoeder (naar smaak)
- 2 eetlepels olie
- ½ tl zout
- 500 gram zilvervliesrijst
- takje koriander
Tofu:
- 350 gr tofu
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn poeder
- ½ tl chili
- ½ tl zout
- 2 el zonnebloemolie
Bereiding:
1. Laat de tofu goed uitlekken. Dit kun je het beste doen door het blok tussen twee bordjes te leggen, gewikkeld in keuken papier met iets zwaars erop. Zo pers je het vocht uit de tofu.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
3. Snipper het uitje, hak de knoflook en gember. Snijd de tomaten in grove stukken.
4. Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan op laagvuur. Voeg de gember en knoflook toe als de ui licht begint te kleuren. Voeg dan ook de mosterdzaadjes toe indien je deze gebruikt. Bak mee tot de mosterdzaadjes beginnen te knetteren inde pan. Voeg dan kurkuma, komijn en koriander toe en bak nog eventjes mee. Voeg vervolgens de tomaten toe.
5. Roer even door en voeg kokosmelk toe. Breng op smaak met zout en chilipoeder. Laat zachtjes pruttelen. Voeg na 5 minuten ook de erwtjes toe.
6. Snijd de tofu in blokjes en marineer met zonnebloemolie, kurkuma, komijn, chili en zout. Bak vervolgens, zonder extra olie, de tofu lekker krokant in een pannetje.
7. Serveer de curry met de krokante tofu, koriander, rijst of naan.
Geen zin om te koken? Bekijk dan hier onze maaltijden: