Recept Pulled Jackfruit Sandwich

Ingrediënten voor 2 broodjes:

- 1 blik young green jackfruit
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 teen geperste knoflook
- ½ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gerookte paprikapoeder
- ¼ theelepel cayennepeper (of naar smaak)
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel zwarte peper
- ½ theelepel liquid smoke (optioneel)
- 30 ml bbq saus (een niet zoete barbecuesaus heeft de voorkeur)
- 2 harde broodjes of tortillaʼs

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. In de blikken zitten stukken jackfruit in de vorm van een driehoek. Snijd van elke driehoek het harde puntje eraf, zodat je alleen het vezelachtige vruchtvlees overhoudt.
2. Spoel de jackfruit af onder de koude kraan en trek het vervolgens los, zodat je de structuur van pulled pork krijgt.
3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg dan de geperste knoflook toe en bak dit kort mee. Bak de jackfruit mee en voeg alle specerijen, zout, peper en liquid smoke toe. Roer goed door tot alle specerijen tot alle jackfruit met een laagje specerijen gecoat zijn. Bak dit ongeveer 1 minuutje op medium hoog vuur.
4. Verdeel de jackfruit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat inde oven en bak de vegan pulled pork 15 minuten.
5. Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en voeg barbecuesaus toe. Zorg dat alle jackfruit voorzien is van een laagje barbecuesaus en zet de bakplaat terug in de oven. Bak het nog eens een kwartiertje af.
6. Verdeel de vegan pulled pork over de broodjes of tortillaʼs en serveren maar!

Geen zin om te koken? Bekijk dan hier onze maaltijden:

Sluit

LEVERING

Wij leveren in heel Nederland!

Bestel vóór dinsdag 12:00 en ontvang je bestelling op donderdagavond tussen 17:00 en 22:00! 

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg.
Shop nu