Recept Linzensoep

Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 grote ui
- ¼ rode peper
- 5 tenen knoflook
- 1 groente- of kruidenbouillonblokje
- 3 tl paprikapoeder (+ extra voor de garnering)
- 200 gr gedroogde rode linzen
- 1 flinke klont vegan roomboter
- 3 tl gemalen komijnzaad
- 2 eetlepels uitgelekte tomatenblokjes uit blik
- 6 eetlepels vegan yoghurt
Bereiding:
- Pel en snipper de ui. Snijd vervolgens de rode peper en de gepelde teentjes knoflook fijn. (tip: dit kan ook in de keukenmachine)
- Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui totdat deze glazig is.
- Doe de peper en knoflook erbij en bak een minuutje mee.
- Voeg 600 milliliter gekookt water toe bij de ui, peper en knoflook.
- Breng zachtjes aan de kook en voeg het bouillonblokje, een snufje zout, de paprikapoeder en de linzen toe.
- Laat het geheel 45 minuten doorkoken.
- Smelt in de laatste 5 minuten in een apart pannetje de roomboter en bak hierin het gemalen komijnzaad mee.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, roer door en voeg dit bij de soep.
- Haal de soeppan van het vuur en pureer er met een staafmixer een gladde massa van.
- Schep in kommen en serveer met 2 eetlepels yoghurt per kom, garneer met paprikapoeder en eventueel een schijfje citroen.
Genieten maar!
Geen zin om te koken? Bekijk dan hier onze maaltijden: