Recept Linzensoep

Ingrediënten voor 2 personen: 

- 1 grote ui
- ¼ rode peper
- 5 tenen knoflook
- 1 groente- of kruidenbouillonblokje
- 3 tl paprikapoeder (+ extra voor de garnering)
- 200 gr gedroogde rode linzen
- 1 flinke klont vegan roomboter
- 3 tl gemalen komijnzaad
- 2 eetlepels uitgelekte tomatenblokjes uit blik
- 6 eetlepels vegan yoghurt

Bereiding:

- Pel en snipper de ui. Snijd vervolgens de rode peper en de gepelde teentjes knoflook fijn. (tip: dit kan ook in de keukenmachine) 

- Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui totdat deze glazig is.

- Doe de peper en knoflook erbij en bak een minuutje mee.

- Voeg 600 milliliter gekookt water toe bij de ui, peper en knoflook.

- Breng zachtjes aan de kook en voeg het bouillonblokje, een snufje zout, de paprikapoeder en de linzen toe.

- Laat het geheel 45 minuten doorkoken.

- Smelt in de laatste 5 minuten in een apart pannetje de roomboter en bak hierin het gemalen komijnzaad mee.

- Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, roer door en voeg dit bij de soep.

- Haal de soeppan van het vuur en pureer er met een staafmixer een gladde massa van.

- Schep in kommen en serveer met 2 eetlepels yoghurt per kom, garneer met paprikapoeder en eventueel een schijfje citroen. 

Genieten maar!

Geen zin om te koken? Bekijk dan hier onze maaltijden:

Sluit

LEVERING

Wij leveren in heel Nederland!

Bestel vóór dinsdag 12:00 en ontvang je bestelling op donderdagavond tussen 17:00 en 22:00! 

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg.
Shop nu