Vanwege Hemelvaartsdag leveren we op woensdag 12 mei!

Recept Gestoofde Jackfruit

Een heerlijk recept voor vegan, gestoofde jackfruit met winterpeen en sojasaus.

Twee verse, gele jackfruit hangend aan een boom.

Ingrediënten 4 personen: 

- 2 blikken jackfruit
- 1 winterpeen
- 1 ui 
- 4 teentjes knoflook 
- 2 rode puntpaprika’s 
- 1 blik tomatenpuree
- 1 laurierblad 
- 500 ml groentenbouillon 
- 1 eetlepel basterdsuiker 
- 1 eetlepel sojasaus 
- 4 kruidnagels 
- 1 theelepel paprikapoeder 
- 1 theelepel kurkuma 
- 1 stuk verse gember

Bereiding (50 tot 60 minuten): 

1. Spoel de jackfruit af en laat goed uitlekken. 

2. Trek de jackfruit met je handen een beetje uit elkaar. 

3. Meng de stukjes jackfruit met de kruiden en laat even intrekken. 

4. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

5. Snijd de winterpeen en de paprika in stukjes. 

6. Verwarm een braadpan op het vuur met wat olie en bak hierin de stukjes jackfruit circa 5 minuten. 

7. Haal deze daarna uit de pan en zet opzij. 

8. Voeg aan dezelfde pan extra olie toe en fruit hierin de ui en knoflook. 

9. Voeg de paprika en wortel erbij en bak even mee. 

10. Voeg vervolgens de tomatenpuree, sojasaus en suiker toe en laat dit 5 minuten meebakken.

11. Voeg vervolgens de stukjes jackfruit weer terug aan de pan, samen met de groentebouillon, laurierblad en kruidnagels. (tip: doe de kruidnagels, laurierblad en gember in een leeg theezakje, zo raak je ze niet kwijt en kun je ze er makkelijker uithalen).

12. Laat dit minimaal 30 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door.

Eet smakelijk!

Geen zin om te koken? Bekijk dan hier onze maaltijden:

Sluit

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is leeg.
Bestel nu