Privacy- en cookieverklaring

Privacy- en cookieverklaring

In deze Privacy- en cookieverklaring leggen wij, Splandish B.V. ("Splandish" of "wij"/"ons"), uit hoe wij met persoonsgegevens omgaan van klanten, potentiële klanten en andere personen waarmee Splandish (indirect) contact heeft. Persoonsgegevens zijn gegevens die redelijkerwijs herleidbaar zijn naar een individu.  

Hoe wij persoonsgegevens verkrijgen

Wij verzamelen persoonsgegevens onder meer doordat jij deze zelf aan ons hebt verstrekt, bijvoorbeeld:

  • in het kader van het plaatsen van een bestelling bij ons;
  • als jij contact opneemt met ons via de website;
  • als jij je registreert via onze website;
  • als jij een account aanmaakt op onze website;
  • bij het aanvragen van informatie;
  • bij het aangaan van een overeenkomst met ons of in het kader van de voorbereiding daarvan; of
  • jouw communicatie-voorkeuren;

Wij kunnen ook persoonsgegevens verwerken die wij uit eigen observatie verkrijgen of afleiden uit jouw gebruik van bepaalde diensten of faciliteiten, bijvoorbeeld:

  • doordat je gebruik maakt van onze website en ons in staat stelt gegevens vast te leggen over jouw interesses en voorkeuren; en
  • gegevens die betrekking hebben op jouw apparaat, zoals een IP-adres of ander nummer (mochten die als persoonsgegevens gelden) als je de website of diensten gebruikt.

Als je gegevens die verplicht zijn om in te voeren niet verstrekt, kan de consequentie daarvan zijn dat wij bepaalde contractuele verplichtingen met jou niet kunnen nakomen. Sommige producten en/of diensten kunnen worden aangeboden door onze partners en ook wordt er soms verwezen naar websites van dergelijke partners of andere derden. Hoe dergelijke partijen met jouw persoonsgegevens omgaan blijkt uit de privacyverklaringen van die partijen.

Grondslagen

Wij mogen jouw persoonsgegevens gebruiken op zes verschillende grondslagen, die in de wet zijn genoemd:

  • jouw toestemming;
  • de noodzaak om persoonsgegevens te gebruiken ter uitvoering van (een) overeenkomst(en) waarbij je partij bent, of om door jou verzochte maatregelen te nemen voordat de overeenkomst wordt aangegaan;
  • ter behartiging van onze gerechtvaardigde belangen of die van de organisatie waarmee wij jouw persoonsgegevens (kunnen) delen;
  • om te voldoen aan een wettelijke verplichting; en
  • de noodzaak om persoonsgegevens te verwerken voor de vervulling van een taak van algemeen belang.

Gerechtvaardigde belangen

Gerechtvaardigde belangen van Splandish of een derde bestaan uit: communicatie, onderzoek naar en analyse van eigen diensten, vaststellen in welke diensten personen waarschijnlijk het meest geïnteresseerd zullen zijn, IT-beheer en ‑beveiliging, bedrijfshuishouding, juridische zaken, intern beheer, marketing, reclame, informatie delen met aan ons gelieerde partijen.

Doeleinden en grondslagen voor het verwerken van persoonsgegevens

Wij verwerken jouw persoonsgegevens voor bepaalde, hieronder beschreven doeleinden:

  • om op verzoeken te reageren (bijv. het beantwoorden van vragen, aanvragen van informatie);
  • in het kader van een overeenkomst die jij aangaat met ons, zodat wij jouw bestelling kunnen verwerken;
  • het verzenden van enquêtes, nieuwsbrieven en marketing- en serviceberichten per e-mail, telefoon, post, social media en/of andere kanalen. Je hebt bij direct marketing altijd de mogelijkheid om je hiervoor af te melden door bezwaar te maken, of jouw toestemming in te trekken, als je die hebt gegeven;
  • het verbeteren van onze communicatie door deze op jouw persoonlijke voorkeuren af te stemmen, vanwege onze gerechtvaardigde belangen;
  • het analyseren van jouw surfgedrag aan de hand van cookies of vergelijkbare technieken, waar vereist met jouw toestemming en anders vanwege onze gerechtvaardigde belangen.

Delen met derden

Jouw persoonsgegevens kunnen worden gedeeld met:

  • derden die relevant zijn voor het uitvoering geven aan de geplaatste bestelling bij Splandish, zoals leveranciers (indien van toepassing).
  • bezorgdiensten en partijen die in opdracht van ons berichten versturen;
  • partijen die ons assisteren bij het uitvoering geven aan de geplaatste bestelling en geen verwerker zijn (bijvoorbeeld accountants), vanwege onze gerechtvaardigde belangen;
  • autoriteiten die handhavend optreden, waaronder opsporingsinstanties, of andere derden, als wij hiertoe wettelijk gehouden zijn.

Doorgifte van jouw gegevens naar bovenstaande derde partijen zal plaatsvinden voor de doeleinden die in deze Privacy- en cookieverklaring worden genoemd. Sommige derden die wij inschakelen kwalificeren als 'verwerkers' (bijvoorbeeld hosting-dienstverleners, bepaalde softwareleveranciers, mobiliteitsdienstverleners of partijen die acties of onderzoeken organiseren of uitvoeren). Met dergelijke partijen worden afspraken gemaakt conform de daarvoor geldende wettelijke vereisten.

Doorgifte buiten de EER

Persoonsgegevens worden in beginsel niet opgeslagen in, of verstrekt naar een ontvanger in, een land buiten de Europese Economische Ruimt (EER). Om bepaalde diensten te kunnen verlenen kan het echter nodig zijn dat jouw persoonsgegevens worden doorgegeven aan een ontvanger in een land buiten de EER. In dat geval zal erop toe worden gezien dat dergelijke doorgifte van gegevens in overeenstemming is met de geldende wet- en regelgeving. Je hebt het recht om ons te vragen welke waarborgen wij daarvoor hebben getroffen.

Jouw rechten, waaronder het recht op bezwaar

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens wij over jou bewaren en voor welke doeleinden, en het recht om kennis te nemen van de betreffende gegevensverwerking. Eventueel kun je ons vragen gegevens te verbeteren. Als je toestemming hebt gegeven kun je deze te allen tijde weer intrekken, waarmee de betreffende verwerking vanaf dat moment zal worden gestaakt. Daarnaast heb je in bepaalde gevallen het recht bezwaar te maken tegen verwerkingen die verband houden met direct marketing en verwerkingen die gebaseerd zijn op de grondslag 'gerechtvaardigd belang', en om ons te verzoeken het gebruik van jouw persoonsgegevens te beperken of deze te wissen of over te dragen (dataportabiliteit). Ook heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt deze rechten uitsluitend uitoefenen voor zover deze rechten aan jou zijn verleend op grond van de toepasselijke wetgeving.

Bewaartermijn

Wij bewaren jouw persoonsgegevens in beginsel niet langer dan noodzakelijk voor de doeleinden waarvoor deze zijn verkregen en om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen. Dit houdt over het algemeen in dat jouw persoonsgegevens worden bewaard zolang een van de volgende situaties van toepassing is:

  • jouw persoonsgegevens zijn nodig om jouw bestelling te verwerken;
  • jouw persoonsgegevens zijn nodig om onze rechten en eigendommen te beschermen en te verdedigen (normaal gesproken voor de duur van de toepasselijke wettelijke verjaringstermijn); of
  • wij zijn op grond van de toepasselijke wet- en regelgeving verplicht om jouw persoonsgegevens te bewaren.

Cookieverklaring

Bij bezoek aan een website kan informatie over de browser worden opgeslagen of opgevraagd - meestal in de vorm van cookies. Deze informatie identificeert je gewoonlijk niet direct, maar kan je wel een meer gepersonaliseerde webervaring geven. Deze website van Splandish maakt gebruikt van dergelijke cookies.

Cookies hebben onder andere als voordeel dat niet steeds dezelfde informatie opnieuw hoeft te worden ingevuld en ze helpen ons om het gebruik van onze websites inzichtelijk maken. Dit helpt ons met het verbeteren van onze websites.

Met cookies kunnen wij informatie verzamelen of opslaan over het websitebezoek en over (het apparaat van) de gebruiker. Daarnaast kunnen wij dankzij cookies onze websites persoonlijker en gebruiksvriendelijker maken. Wij plaatsen ook cookies om relevante advertenties op andere websites te laten tonen en zodat onze content via social media kan worden gedeeld.

In deze Privacy- en cookieverklaring staat wat voor soort cookies wij plaatsen en met welk doel, hoe cookies kunnen worden verwijderd en hoe jij jouw cookievoorkeuren en instellingen kunt beheren.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestandje met gegevens dat een website op jouw apparaat wil opslaan om zodoende informatie over u, zoals jouw taalvoorkeur of inloginformatie, te kunnen herinneren. Deze cookies worden door ons ingesteld en heten interne cookies. We gebruiken ook externe cookies. Dit zijn cookies van een ander domein dan waar jij je bevindt. We gebruiken ze voor advertentie- en marketingdoeleinden. Wij gebruiken cookies voor de volgende doeleinden:

  1. Strikt noodzakelijke cookies

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Je kunt jouw internetbrowser zo instellen dat je deze cookies blokkeert of dat je wordt gewaarschuwd voor deze cookies. Sommige delen van de website zullen dan echter niet werken. Deze cookies slaan geen persoonlijk identificeerbare informatie op.

 

Cookiesubgroep

Cookies

Gebruikte cookies

www.splandish.nl

 

1st party

 

  1. Performance cookies

Met deze cookies kunnen we bezoeken aan onze website en verkeer van verschillende bronnen in kaart brengen, zodat we de prestatie van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze geven inzicht in welke pagina's het meest en minst populair zijn en hoe bezoekers zich op de website gedragen. Alle informatie die door deze cookies wordt verzameld is geaggregeerd en anoniem. Als je deze cookies niet toestaat, weten we niet wanneer je onze website hebt bezocht en kunnen we de prestatie hiervan niet meten.

Cookiesubgroep

Cookies

Gebruikte cookies

www.splandish.nl

 

1st party

www.google.com 3rd party

 

  1. Functionele cookies

Deze cookies stellen de website in staat om een verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door derden, van wie diensten aan onze pagina's zijn toegevoegd. Als je deze cookies niet toestaat, is het mogelijk dat enkele of geen van deze diensten niet goed functioneren.

Cookiesubgroep

Cookies

Gebruikte cookies

www.splandish.nl

 

1st party

 

  1. Functionele cookies

Deze cookies kunnen via onze website worden geplaatst door onze reclamepartners. Ze worden door onze reclamepartners gebruikt om een profiel te maken van jouw interesses en om voor jou relevante advertenties op andere websites te tonen. Ze slaan niet direct persoonlijke informatie op, maar ze zijn gebaseerd op een unieke identificatie van jouw browser en internetapparaat. Als je deze cookies niet toestaat, ervaar je minder gerichte reclame.

Cookiesubgroep

Cookies

Gebruikte cookies

www.splandish.nl

 

1st party

www.facebook.com

 

3rd party

www.google.com

 

3rd party

nl.trustpilot.com 3rd party

 

Wijzigingen

Wij behouden ons het recht deze Privacy- en cookieverklaring eenzijdig te wijzigen of aan te vullen. Wij kondigen wijzigingen aan als wij daartoe wettelijk verplicht zijn.

Contact

Voor vragen of opmerkingen over deze Privacy- cookieverklaring en/of de verwerking van persoonsgegevens kun je contact met ons opnemen via:

Adres: Molenkade 46
Plaats: 1115, AC te Amsterdam
Emailadres: info@splandish.nl

Deze Privacy- en cookieverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 11-12-2020.

Je kunt de Privacy- en cookieverklaring hier downloaden. 

Sluit

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is leeg.
Bestel nu